Spørgsmål:
Hvornår skal du tilføje alkohol til irsk kaffe
mroll
2018-05-10 20:33:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er der forskel, når du laver en irsk kaffe, når du tilsætter alkoholen før eller efter cremen?

Årsagen til, at jeg tror, ​​det ville gøre en forskel, er, at varmen får masser af alkohol til at fordampe. Så ved at tilføje det efter cremen får du faktisk mere alkohol i din kaffe (og mere alkoholopløselige smagsstoffer).

En svar:
avocado1
2018-05-11 15:24:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En irsk kaffe er traditionelt en stærk sødet (med muscovada eller demerara sukker eller sirup) kaffe med en doubleshot af whisky (jeg gætter på omkring 40-50 ml til et glas kaffe på 150 ml) og et lag kulsyrefuld creme oven på det.

  1. Kaffen

Jeg ved ikke, hvad der traditionelt blev brugt, jeg antager en form for tyrkisk kaffe (eller "Cowboy-kaffe"), hvor grunden stejler i vand bare koger et par minutter eller percolater kaffe. I dag vil jeg sandsynligvis bruge fransk pressekaffe eller AeroPress med en metalskive i stedet for papirfilter. Du skal huske på, at blandingen kaffe-sukker og whisky skal have en højere densitet end den let piskede fløde. En pour over er sandsynligvis for delikat (i smag og tæthed). Du vil heller ikke have kaffe, der er for stærk (som espresso), fordi den ville dække det meste af whiskysmagen. Irsk whisky har tendens til at være lettere end skotsk eller Bourbon. Tilsæt brunt sukker efter smag, men husk at det bruges til at øge densiteten af ​​kaffe-whisky-blandingen også, så der skal tilsættes en spiseskefuld (til et glas kaffe som defineret før).

  1. Whisky

Nå, det hedder irsk kaffe, så jeg ville bruge irsk whisky. Jeg er dog sikker på, at det er værd at eksperimentere med forskellige whiskys og forsøge at tilpasse dem til kaffens smagsprofil. Hvis du har en meget nøddeagtig, chokoladeagtig brasiliansk kaffe, passer måske en røgfyldt, krydret Bourbon bedre. Jeg ved dog ikke meget om whisky. Jeg ville bare prøve forskellige ting. Hvis du er bange for at fordampe for meget alkohol, kan du bare vente, indtil kaffen er afkølet til under 79 ° C. Du kan ikke drikke det før det alligevel, det ville være for varmt. Efter brygning tilsættes sukker for at afkøle det, så ville jeg vente, indtil det er et sted omkring 75 ° C, tilsæt whisky, som vil køle det ned yderligere. Gæt til lige under 70 ° C. Tilsæt fløde og drik.

  1. Fløde

Som sagt før, skulle cremen flyde ovenpå uden at blande sig med kaffen. Således skal det tilføjes efter, hvilket normalt sker bag på en ske. Det skal piskes let, men heller ikke for meget. Du vil have, at den skal have en cremet, let luftet konsistens. Du drikker kaffen gennem cremen.

Her er et link til en opskrift svarende til hvad jeg skrev, selvom deres har nogle vendinger som muskatnød i sig.

IMHO, da den tyrkiske kaffe har rester af grunde i sig, ufiltreret, er det ikke en god ide at starte denne opskrift med tyrkisk kaffe.
Jeg foreslog ikke at gøre det med tyrkisk kaffe. Jeg reflekterede over, hvilken slags kaffe der sandsynligvis blev brugt, da irsk kaffe blev opfundet engang i midten af ​​sidste århundrede.
Åh ok. Jeg ser. Jeg antager, at den nuværende tilgang er espresso eller fortyndet espresso.
Espresso er bestemt for lille servering, da irsk kaffe serveres i et ordentligt glas (antager jeg omkring 150-250 ml). Jeg vil gætte, uanset hvor de har en espressomaskine, bruger de Americano og steder uden Espresso sandsynligvis en slags Nespresso eller anden kapselkaffe. Som jeg også argumenterer for i mit indlæg, på grund af den lettere smag af irsk whisky, vil jeg bestemt anbefale noget lettere end espressobaserede drikkevarer. Noget som en fransk presse eller jeg forestiller mig, at AeroPress kunne fungere ganske pænt.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...