Spørgsmål:
Hvor hurtigt bliver malet kaffe forældet?
crmdgn
2017-07-30 19:35:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

dette websted fandt jeg denne påstand:

Store baristaer vil faktisk kun male bønner til en espresso lige før de bruges. 30 sekunder efter at de er blevet malet, er bønnerne allerede for gamle til en god espresso.

Jeg er dybt skeptisk. Er der nogen måde at verificere, kvantificere eller på anden måde underbygge dette krav, eller er det overtro?

To svar:
MTSan
2017-07-30 21:07:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan ved erfaring sige, at det ikke er en overtro. Måske ikke sekunder, men det er helt sikkert bare et par minutter.

Måske kunne nogen finde en henvisning til et eksperiment, ellers kan jeg støde på og tilføje det senere. Men du kan let observere det ved din næse.

De aromatiske komponenter er kilden til smagen i kaffebønner. Når du jorder dem, knækker du dem fint. Komponenterne bliver gratis og begynder at fordampe. Derfor kan du lugte dem. Vi ønsker dog at smage dem så dårligt. Så vi er nødt til at fælde så i vandet så hurtigt som muligt, før de fleste af dem fordamper. Formalet kaffe antager jeg, ville være ens, men så meget hurtigere, da overfladen er større til fordampning denne gang.

Hvornår går kaffe ud?

hvad er enhederne på Y-aksen i den graf, du linkede til?
y-aksen er kvaliteten af ​​kaffebønner i denne graf. Jeg tror, ​​det er baseret på nogle opfattende kvalitetsmålinger. Dette indlæg var af @JayCo, og så vidt jeg ved, var han involveret i forskningen.
Jeg ser, at y-aksen er mærket "kvalitet", men hvad er _enhederne_? Hvordan kvantificerer du kvalitet?
Som jeg antager, antager jeg, at det er baseret på perceptive metrics. JayCo kunne svare på detaljerne.
Jeg arbejdede med Scott Rao på nogle af mine stegtprofiler. Han er en verdensklasse barista og roaster, der har skrevet flere bøger om emnet. Jeg fejlede espresso med ham på et tidspunkt, og han fortalte mig, at hvis jeg kunstigt ville ælde en kaffe for at simulere en 10 dages hvileperiode (ideel til visse frugtbombe-espressoer, hvor blomster- og frugtsmag kun tager form 5-10 dage aldring) for blot at male det og lægge det ud på en tallerken i 30 minutter. Han indikerede også, at der ville være et mærkbart skift i TDS-forhold efter ældning af kaffen.
@NateM. Meget flot praktisk foranstaltning til at skalere gammel kaffe baseret på erfaring. Tak.
Edoardo
2017-08-01 00:36:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den eneste måde at bekræfte denne påstand på er efter dine egne sanser: smag og smag i koppen. disse er begge meget subjektive, jeg er måske en overfladisk espressodrikker, men for mig varer nogle gode friske malede bønner mindst 3 dage, hvis de holdes forseglet og i køleskabet.

Malet kaffe har tendens til at absorbere enhver eller lugt i køleskabet eller hvor som helst, der opbevares (faktisk er en af ​​de sidste anvendelser af forældet eller ubrugt kaffe en naturlig lugtspiser), så den måde, den forsegles på, er meget vigtig. Størstedelen af ​​malet kaffesælger (Lavazza, Segafreddo osv.) De støvsuger pakken og fjerner næsten al luften (kontroller, at pakken skal være hård som en sten, før du køber den, ellers er forseglingen væk), de hævder, at kaffe forbliver god, selv i årevis - igen, det hele kommer ned på, hvad du gør med det: hvis det er moka bryg, har jeg haft det hele mit liv, og det meste af tiden er acceptabelt, for espresso er det ikke engang malet ordentligt, så jeg har aldrig prøvet. / p>

Den eneste undtagelse fra dette er Illi-forsegling, som er pakket i kvælstofmodificeret atmosfære Jeg synes, at denne malede kaffe er en af ​​de bedste hidtil, når du åbner pakken, du gør føler den samme aroma af friskmalet kaffe, jeg ville ønske, at de ville sælge den i en espressomaling (jeg ved, det er svært) at se, hvordan det ville komme ud. Jeg køber regelmæssigt den koffeinfri version, der er finere, og som jeg bruger til at lave en gang imellem koffeinfri koffein med min oscar.

UPDATE

Sidste måned begyndte jeg at fryse (dybfrysning, mindst -20) malet kaffe inde i forseglede krukker, resultatet er fantastisk:

Der er ingen "forældet" lugt, når du åbner krukken efter en uge eller så: faktisk ingen smag overhovedet, jeg forventede, at den skulle samle sig i større bidder eller udvikle en slags kompakthed, men nej, den er tynd som den plejede at være;
Magien sker, når du lægger den i et opvarmet portafilter, lige før du trækker skuddet: du kan mærke, at alt kommer tilbage til livet, og espressoen er som den plejede at være: visuelt er cremaen den samme, smagsmæssigt synes der er mere syreindhold, men jeg kunne tage fejl, og det kunne kun ske med denne række bønner (100% arabica, næsten mellemsteg)Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...