Spørgsmål:
Hvor lang tid tager koffeinens virkning at komme frem?
abarazal
2018-06-08 00:19:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis vi tager den første slurk kaffe, vi tager som parameter, og tager 10 minutter at drikke en kop kaffe, hvor hurtigt skal effekten af ​​koffein fremstå?

Tre svar:
Mayo
2018-06-08 00:39:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er sikker på, at der er mange studier derude - men i sidste ende er det personligt. Det er som at spørge, hvor længe efter at have drukket et glas vin begynder du at føle, at det påvirker?

Gennemsnit kan nås, men i sidste ende er alle forskellige.

Hvad mig angår, kan det være psykologisk, men jeg begynder at føle, at det påvirker sekunder efter min første slurk. (Forudsat at det er højoktankaffe og ikke det lunkne vand, der findes hos nogle spisesteder.)

Jeg har set flere artikler sige, at kaffe tager ti minutter at sparke ind. Andre siger 45 minutter.

Jeg ved ikke, hvordan de måler ting, men når de taler for mig selv og mange andre, påvirker det psykologiske spark meget hurtigere. Jeg tror ikke kaffe ville være så populær som den er, hvis det tog 10-45 minutter at sparke ind.

Det tager omkring 45 - 60 minutter for koffein at sparke ind, efter at det er indtaget . https://www.scienceabc.com/humans/how-does-caffeine-work-affect-brain-body-adenosine-receptors.html

se også: https://www.caffeineinformer.com/caffeine-metabolism og: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1100767/A-cup-coffee-works-just -10 minutter-drik-større-effekt-men.html

Artiklen scienceabc.com fortsætter med:

En af de grunde til, at kaffe forbliver så populær, er at effekten af ​​koffein ofte kan mærkes i 4-6 timer.

4-6 timer? Ha. Måske i et kontrolleret miljø, hvor man kan måle tingene til den sidste dråbe. I arbejdsmiljøet har kaffeafhængige brug for et boost på meget kortere tid end det.

MTSan
2018-06-08 04:28:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Effekterne af kaffe er (hvis ikke udelukkende) mest relateret til koffein. Den videnskab, der betragter effekten af ​​ethvert kemikalie på menneskekroppen, er kendt som farmakologi. Som en gren af ​​dette er videnskaben, der analyserer tidsmæssige effekter kendt som farmakokinetik.

Derfor vil jeg gerne give en EU-ressource om koffeinens farmakokinetik, som den er fra en mere troværdig krop.

Ifølge denne præsentation er absorptionen af ​​koffein omkring 30-120 minutter. Det betyder, at det tager en halv time til to timer at føle en kop kaffes virkning.

Det tilføjer koffein, der passerer gennem ethvert kropsvæv og absorberes fuldstændigt.

Derefter har det en halveringstid på 2-8 timer til at metabolisere. Dette betyder, at menneskekroppen slipper af med halvdelen af ​​koffeinet på 2-8 timer.

(Men det betyder ikke, at det slipper af med det hele på 4-16 timer. Som mængden af ​​koffein falder, menneskekroppen bryr sig mindre om det i den næste cyklus og får endnu en halvdel ved hver cyklus. Tænk sådan.)

Så en kaffes effekt kan forblive et par timer for nogle eller i løbet af dagen for nogle andre.

mchid
2020-01-12 04:01:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En undersøgelse blev udført af University of Barcelona og offentliggjort i 2008. Stanford Sleepiness Scale blev brugt til at vurdere faldet i søvnighed induceret af koffeinforbrug, post 10 min, post 20 min og post 30 min. Resultater for "subjektiv aktivering" blev også registreret med de samme intervaller.

Mange tidligere undersøgelser vurderede virkningerne af større end normale mængder koffein 30-40 minutter efter forbrug, mens denne undersøgelse fokuserede på udseendet af tidlige reaktioner i den subjektive tilstand forbundet med koffein ved typiske doser mellem 100-250 mg.

Ifølge undersøgelsen:

Udseendet af en sådan effekt i vores undersøgelse var meget hurtig, 10 minutter efter koffeinindtagelse, og derefter steg den gradvis efter 20 minutter og viste den højeste effekt 30 minutter efter administration.

De nævner også, at resultaterne svarede til andre undersøgelser, der blev udført i 1998 og 2000, hvori det fremgår, at koffeinindholdet allerede kan være 50% af T 10 inden for 10 min efter forbrug og når en maksimal plasmakoncentration (Tₘₐₓ) omkring 30-40 minutter efter oral administration.

Det skal bemærkes, at virkningerne blev dokumenteret eller registreret ved 10 min efter forbrug (50% Tₘₐₓ) , hvilket betyder, at de indledende effekter kan mærkes mindst 10 minutter efter at have drukket kaffe, men måske hurtigere ved 20%. Koffein er et af de lægemidler, som din krop hurtigt tilpasser sig, hvorfor virkningerne slides, når blodkoncentrationen falder til 50% ca. 5 timer efter indtagelse, men når du når en indledende koncentration på 50% eller mindre, kan det mærkes mærkbart .

Så hvis det tager dig 10 minutter at drikke en kop kaffe, kan du begynde at mærke virkningerne, så snart du er færdig med din første kop. Den fulde effekt (mindst 75% Tₘₐₓ) kan mærkes efter yderligere 10-25 minutter.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...