Spørgsmål:
Hvordan fremstilles koffeinpiller?
Protheus
2016-08-09 12:21:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøvede googling, men intet om fremstillingen, kun doserings FAQ og lignende osv.

Spørgsmålet er: hvordan fremstilles koffeinpiller, fremstilles de ved hjælp af syntetiseret koffein, hvor meget af en kemi der er involveret, er koffein ekstraheret under koffeinfri proces brugt?

Hvis dette er et forkert SE-samfund, bedes du guide mig til det rigtige, hvor jeg mest sandsynligt får svar (helst med links).

En svar:
Eli Riekeberg
2016-08-11 07:01:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koffein oprettes næsten altid som et biprodukt af koffeinprocessen.

Det ER muligt at syntetisere koffein. Den mest populære laboratoriesyntese (1,3-dimethylurinstof og ethyl-2-cyanoacetat) kræver flere trin, og generelt betyder flere trin dyrere.

Heldigvis er der en enorm efterspørgsel efter koffeinfri kaffe. Bonusen er nøjagtigt som forventet; disse processer genererer både koffeinfri koffein og koffein som et biprodukt, som derefter kan ompakkes eller sælges i andre produkter. Historisk set blev koffeinfri udført med organisk opløsningsmiddelekstraktion (chloroform og dichlormethan er virkelig almindelig), men i dag gøres det normalt med den schweiziske vandproces (jeg formoder, det er det, der ender i piller og tilsat koffeinforbrugsvarer) eller superkritisk væskeekstraktion (som er mere energiintensiv, men kan føre til et produkt af højere kvalitet, der ofte købes af laboratorier og videnskabelige forskere, der bruger det som en del af deres eksperimenter).

Jeg sætter stor pris på dette svar, men kan du venligst give nogle kilder til disse fakta?


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...