Spørgsmål:
Hvilket formål har disse riller inde i drypperen?
Ionic
2015-07-17 19:52:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger V60 drypper fra Hario og var nysgerrig efter rillerne inde i dryppen. Jeg tror, ​​at de er til stede for at bremse vandet, der løber gennem filteret, og lade vandet passere så meget som kaffepulver som muligt, men jeg er ikke helt sikker. Er det virkelig hensigten med disse riller?

Dripper

En svar:
hoc_age
2015-07-17 22:20:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Disse riller er til at forbedre strømmen af ​​kaffe gennem filteret. Rillerne skaber plads mellem filteret og keglen for at tillade små kanaler for kaffen at strømme ind i beholderen efter at have passeret gennem filterpapiret. Jeg tror, ​​at kammene også hjælper med at "væge" kaffen væk fra filterpapiret og hjælper filterpapiret med at løbe bedre ud.

Hvis der ikke er kamme (som for eksempel i Chemex-kegler), brygger den bryggede kaffe undertiden op mellem filterpapiret og keglen. Se også dette spørgsmål og mit svar, der sammenligner de to typer kegler.

Hvad angår formen og placeringen af ​​rillerne, er nogle spiralformede, andre er lige, forskudte osv. Jeg bemærker ikke nogen fordel ved nogen stil, så længe de er til stede, og Jeg formoder, at formen og placeringen er rent æstetisk eller markedsført, ikke signifikant forskellig på nogen funktionel måde.

REDIGER: denne artikel fra Serious Eats antyder, at rillerne desuden hjælper med at "holde vandet jævnt fordelt mellem sengen af ​​kaffegrums." Formentlig er dette relateret til den dræning, jeg nævner ovenfor, men var en mere legitim kilde end mine teorier ovenfor, så jeg ville medtage.

Bemærk, at chemex har en enkelt rille, men det er mit indtryk, at dette for det meste er, så lufttrykket kan slippe ud.
@tsturzl - Godt punkt; Chemex "rillen" slipper luft og damp ud, og den fungerer sandsynligvis ikke godt uden den. Men jeg tror, ​​at Chemex-notens hovedfunktion er som en hældetud.
@hoc_age En gang i en tid med alvorligt behov brugte jeg et ikke-chemex-filter i chemex. Filteret smadrede ind, når jeg begyndte at hælde og blokerede luftstrømmen. Det begyndte at spytte varm kaffe ud af tuden, da luft forsøgte at flygte, og bevægelsen forårsaget af luft, der forsøgte at flygte, rev mit filter. Hjalp ikke med, at den kaffe, jeg brugte, var $ 35 / lb. Lærdommen. Så jeg konkluderede, at grunden til, at chemex fortæller dig at lægge de 3 lag af filteret på siden med tuden, er af en god grund. Jeg forestiller mig, at lignende kan være tilfældet for andre drypere.
En tanke om den spiralformede form er, at det måske giver mere overfladeareal for at forhindre filteret i at tilstoppe disse riller, selvom jeg aldrig har hørt om, at dette er et problem.
@tsturzl - Jeg lærte en lignende lektion, når jeg brugte et V60-02-filter i Chemex i en knivspids. Filteret kollapsede, og grunden gik ind i karaffen. Fra denne batch sluttede jeg med en meget kornet fransk pressebryg med selvhævdende noter af papirfilter. ;-)


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...