Spørgsmål:
Cezve lækker ikke med koldt vand i den, lækker efter opvarmning
user1149
2015-08-10 03:32:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en cezve, jeg købte for nogen tid siden. Jeg har prøvet at lave kaffe med det, og efter ca. 30 sekunders opvarmning på komfuret begynder det at lække (drypper en efter en). Er der nogen måde at løse dette på, eller skal det kastes?

En person på reddit foreslår at få en blikkenslagers lodning til at ordne det. Er det en god idé? Eventuelle instruktioner om, hvordan du løser dette, vil også være nyttige.

Det ser ud til, at dit andet link er manglet; kunne du ordne det? Bestemt ønsker at sikre, at det er blyfri lodning (som linktekst antyder), hvis du går den rute. Det lyder som om metallet kan ekspandere, når det opvarmes og forårsage et hul. Kan du se lækagen (hullet)? Billede?
To svar:
MTSan
2015-12-31 01:41:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis Cezve er lavet af kobber, skal du slippe af med det hurtigst muligt. Kobberoxid er ret giftigt. De er generelt belagt med tin efter produktion. Hvis du prøver at ordne det, kan du muligvis bryde denne plettering.

Anthony Pham
2015-08-12 04:23:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svarende til hvad @hoc_age sagde, kan metallet være for gammelt og for let at smelte under høj varme.

Et gammelt og utæt cezve kastes normalt bedst ud for at undgå fremtidige lækager og oprydninger. Køb en nyere version med høj varmebestandighed, hvis metallet smelter for let. Virkelig lyder det for mig, at cevze er lidt for gammel og er blevet brugt for meget, så det er sandsynligvis bedst at købe en ny cevze i dette tilfælde.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...