Spørgsmål:
Hvorfor anbefales det ikke at drikke kaffe straks efter ristning?
JavaCake
2015-01-28 02:39:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tommelfingerreglen er, at du først drikker kaffe ca. 3 dage efter, at den er ristet, men hvad er den nøjagtige årsag til dette?

Jeg har lige brændt grønne kaffebønner fra Costa Rica Nectar (privat reserve) til en let mellemsteg. lad dem køle af i en halv time eller deromkring, mal dem op og lavede den mest lækre kop kaffe, jeg nogensinde har haft. Så ikke rigtig sikker på, hvorfor man skal vente i flere dage på en frisk cuppa. Jeg følger bare instruktioner fra nogen på u-tube. Jeg drak kaffen sort, min normale kop o joe består af fløde og 1 fuldt sukker, så dette er den bedste ting nogensinde endelig ikke at bruge fløde og sukker i min kaffe. Det sammenlignes med at gå fra hvidvin til en rødvinsdrinker. Jeg håber, at min næste batch kommer lige så godt ud, hvis det er tilfældet
Jeg finder cirka 3 til 4 dage. Det hele afhænger af bønnen og stegniveauet, det er vigtigt, hvordan du opbevarer dine bønner i et køligt mørkt område
Fire svar:
John Snow
2015-01-28 02:56:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frisk fra stegen har kaffe høje niveauer af kuldioxid og kvælstof (baserede?) gasser. Disse gasser vil i høj grad bidrage til retro-nasal aktivitet samt indledende smagsstoffer (tænk kulsyreholdigt vand). Den mest tilsyneladende smag man får af dette er metallic . På mit arbejde betragtes 4 dage som minimum for servering og smagning, selvom der altid er undtagelser.

For at udvide spørgsmålet lidt. Hvad hvis kaffen males og lades afgifte i en dag, ville det være tilstrækkeligt til at fremskynde processen?
Kaffe afgasses og oxideres hurtigere, når det formales på grund af udsat overfladeareal. Så ja, formaling af kaffe øger aldringen kraftigt, men ikke i en ideel hastighed.
4 dage er en hel del tid for de fleste sorter af bønner. Et par sorter drager stor fordel af 3+ hviledage, men jeg tror, ​​det er mindretallet. Det er muligt, at din arbejdsplads blev en standard for at undgå at servere / udlevere de sorter, der har brug for ekstra tid for tidligt. Når det er sagt, finder jeg ud af, at næsten alle de bønner, jeg steger, klarer sig godt med hvile på 12 til 24 timer. Jeg bemærker topsmag konsekvent omkring 24 til 72 timer efter stege, og derefter falder den af ​​efter. At vente 4 dage på de fleste af mine bønner ville gå glip af deres optimale vindue.
Jeg kan fortælle jer af erfaring, at mindre end fire dage gammel kaffe havde en signifikant forskel i smag, når man cuppede mit arbejde med kaffe, lænet sig mod en tin- eller aluminiumsmag snarere end smag fra salte og syrer. Jeg tror, ​​at det, du rapporterer, er det, du oplever, men vi sætter disse dage baseret på smag. Når jeg har kunder, der køber vores kaffe, fortæller jeg dem, hvor længe vi venter, fordi vi venter den tid af en grund.
@JavaCake, hvis det ikke er 100% klart, "øger aldring i høj grad" betyder, at dette ikke er en god idé. Maling af kaffebønner mere end ca. 15 minutter før du bruger dem, vil forringe kaffens smag betydeligt.
@Chris_in_AK Jeg har en roaster ved siden af ​​og gik for at spørge ham om dette, så snart jeg så dette indlæg. De serverer faktisk kaffe, der har hvilet i 7 dage, fordi den har den rigeste (bedste) smag på den måde. Når man tager hensyn til de andre svar, varierer tilsyneladende den "optimale" hvileperiode meget på tværs af forskellige bønnetyper (den doppio, jeg drikker nu, er lavet af uvaskede bønner). Ville være rart at have en sammenligning for forskellige typer bønner. Dette ville imidlertid være svært, hvis "optimal smag" bruges til at bedømme, da det er ret subjektivt.
Hvad er politikken for sourcing i denne Coffee Beta sektion i Stack Exchange? Min tøffe reaktion er at nedstemme for manglende sourcing.
Lavede lige en espresso af bønner ristet i går - og det er sandt! Det smager metallisk: P
Nathan
2015-01-28 05:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bønnernes smag og aroma fortsætter med at udvikle sig de første par dage efter stegning, da bønnerne frigiver gas (dette er grunden til, at nogle kaffeposer i detailhandelen har ventiler til at lade gasserne ud). Processen er ens for brød, hvor nogle bagere foretrækker at lade nogle brødtyper hvile længere end andre.

Lige nu drikker jeg faktisk en kop kaffe lavet af bønner I stegt i morges på grund af dårlig planlægning. Der er ikke noget galt med det, men jeg tror, ​​det bliver bedre om et par dage. Jeg finder de aromatiske kvaliteter toppe omkring 24-48 timer efter stegning, men det kan skyldes, at processen med afgasning bogstaveligt talt udsender mest dampe.

Hvordan smagen ændres

Subjektivt , Vil jeg sige, at lugten og smagen ændrer sig således:

Under tidlig ristning er der træ- og grøntsagslugt, som når du lægger grønt træ på ilden, og det sætter ud af meget fugtfyldt damp og begynder at ryge.

Mod slutningen af ​​stegen er lugten mere fra brunfarvning / karamelisering / Maillard-reaktion og lugter slags som brændt skål. Ikke rigtig meget som kaffe.

Hvis du maler og drikker den straks efter stegning , smager den som generisk kaffe med de toastiske smag i forgrunden. Meget enkel og ligetil uden en masse nuancer.

Efter 24 timer er den ristede karakter blevet mindre, og nuancerne har udviklet sig meget mere. Du kan virkelig bemærke forskellen mellem bønneoprindelse. Der er meget mere kraftfuld, rig "fantastisk kaffe" -aroma. Jeg finder den store mængde aroma meget tiltalende 24-48 timer.

Nogle bønner skifter fortsat i flere dage efter stegning . For nylig havde jeg et parti af indonesiske bønner, der stadig udviklede sig og blev mere karakteristisk indonesiske efter en uge. Jeg kunne godt lide dem mere, men en anden kunne måske lide dem mindre.

Og når det kommer til stykket, er det der betyder noget. Nogle mennesker finder nogle sorter mere interessante, mere velsmagende eller mindre hårde, når de bliver ældre. Men de gustibus non est disputandum .

Det er forbløffende, at den menneskelige næse og tunge kan mærke disse forskelle.

Se også

+1 for afsnittet "se også", men Sweet Marias link er nu 404 ...
Jinsung Lee
2016-02-22 11:46:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etiopiske kaffe ceremoni sager fra hundrede år siden indtil nu, de brygger kaffe lige efter kaffebønnen er afkølet, de har ingen afgasningsplan de løser denne røg som et smagsproblem med finmaling og kogning en gang igen, når de hælder kaffemalet til Jebena med varmt vand. Desuden steger de kaffe til italiensk stegegrad, der har meget lille røg tilbage. Afgasningstiden kan afkortes, når stegegraden bliver mørkere. Mine fuldtids-sager har brug for mindst 12 timer og maksimal smag på 3 dage Fra Korea, Jinsung Lee Ph. D.

Et interessant perspektiv.
Må jeg spørge, om din ph.d. er relateret til kaffe?
Ben Ogorek
2015-04-29 20:34:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rediger 26/26/2016. Jeg er nu overbevist om, at det er nødvendigt at hvile bønnerne. Der er kun to mange roastere, jeg har hørt fra (her og personligt), der mener, at det er nødvendigt, og jeg har med mine egne øjne set ændringer i udseendet af bønnerne en dag efter steken (de ser ud til at mørke en bit).

Tidligere (mens de stadig ikke er overbeviste). John Snows og Natans svar lyder meget plausibelt, men jeg er stadig ikke overbevist om at hvile friskbrændt kaffe (forbi punktet afkøling) forbedrer dens bryggede smag. Så vidt jeg kan se, har ingen nogensinde bevist dette. ANSVARSFRASKRIVELSE - Jeg ønsker ikke at tro det, fordi jeg synes det er sjovt at brygge efter ristning. Men jeg vil til sidst lytte til fornuften, hvis stærke nok argumenter præsenterer sig. Nedenfor er et par punkter, der gør det muligt for mig at forblive i vantro.

Der er en fyr på YouTube der hævder, at hvile friskristet kaffe-princippet er en myte på grund af en fejlagtig sag om årsag og virkning fra ufaglærte kaffebutikmedarbejdere. Han går så langt som at fortælle sin egen myte om et teenagebarn (der lider af acne - dejligt touch), der ser sin arbejdsgiver hvile bønnerne og drage den konklusion, at de er bedre, når de sidder. Men i virkeligheden lader arbejdsgiveren kaffen hvile, fordi det er umuligt at brygge store mængder virkelig friskbrændt (det eksploderer eller sådan), og teenageren er bare for doven til at spørge. Han vil bare ryge ukrudt.

Nu hvis du ikke er overbevist om forklaringen ovenfor, er den eneste videnskabelige kilde, jeg kunne finde, Michael Sivetz's Coffee Processing Technology , bind 1, hvor han på side 248 skriver,

Bønner kan ikke males direkte efter stegning, da de er for bløde og ville blive knust, fladt og arret. Når bønnerne er kølige, hårde og skøre, kan de formales.

Så jeg skal bare køle dem ned? Ok, jeg ekstrapolerer måske lidt, da denne bog handler om at få kaffe til masserne. Og det er meget gammelt.

Endelig er jeg ikke videnskabsmand, men jeg kan bare ikke se, hvordan kuldioxid, der undslipper fra en bønne, vil ændre smagen af ​​brygget kaffe, især i betragtning af at bønnen er ved at blive pulveriseret og gennemblødt i næsten kogende vand.

Jeg er kaffebrander og har eksperimenteret i et par år med "hviletid" på forskellige kaffe. Generelt har lettere ristede kaffe brug for 1-2 dage mere tid end mørkere stege. De fleste af de kaffe, jeg steger, har brug for 3-4 dages hvile. En skør outlier var 2014 Yemen Red Cherry bønne. Det var ikke for stort efter 4 dage og havde brug for mindst 7 dages hvile. Jeg besluttede, at det smagte bedst 9 dage efter stegningen.
Uanset den aktuelle kemi er min personlige erfaring, at 3-4 dage er nødvendige for, at kaffens smagskompleksitet er fuldt udviklet. Jeg har prøvet flere gange for at overbevise mig selv om, at dette er en myte, men min mund ved sandheden. Lad det hvile.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...