Spørgsmål:
Hvad er forskellen mellem et langt (luongo) og et kort (ristretto) skud af espresso?
Patrick Sebastien
2015-02-10 06:37:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad er forskellen mellem et langt (luongo) og et kort (ristretto) skud af espresso?

Er der forskel i formaling, ekstraktionstid, mængde kaffe, temperatur, volumen vand ?

Hvis ja, hvad er forskellene?

En svar:
Patrick Sebastien
2015-02-10 06:37:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et langt (luongo) og et kort (ristretto) skud har to nøgleforskelle.

Den anvendte mængde kaffe forbliver stort set den samme, selvom den kan øges lidt med et ristrettoskud, da malingen er finere.

Nøgleligheden mellem disse to skud og et normalt skud er, at ekstraktionstiden forbliver den samme . Sliben ændres for at opnå dette - grovere for et langskud og finere for et ristretto-skud. Dette ændrer ideelt det volumen vand, der kan passere gennem kaffen.

For et langt skud skal lydstyrken være dobbelt af en standard espresso shot og for en ristretto skudt, skal lydstyrken være halv af et standard espressobillede.

Vandets temperatur forbliver den samme.

Kan du støtte dette med nogle kilder? Nogle serverer en almindelig espresso cut (f.eks. Ved 15 sekunder) som en ristretto. Kan du uddybe, hvorfor det ikke ville udgøre en ristretto (f.eks. På grund af hvordan det påvirker smag og struktur)? Er disse to bare forskellige tanker (f.eks. Purister vs. ikke-purister), eller er dit svar faktisk enighed?


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...