Spørgsmål:
Hvilke faktorer bestemmer kaffebønnestørrelsen?
Ivan Kapitonov
2015-10-08 08:53:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg købte en pose Guatemala / Colombia / Etiopien blanding efter at have haft Peru oprindelige bønner (alle Arabica) og blev ramt af forskellen i bønnestørrelse: Peruvianske bønner var næsten dobbelt større end bønnerne i blandingen.

Nu spekulerer jeg på, om forskellen er betinget af nogle miljøfaktorer eller regionale forskelle i kaffeplanten eller tidspunktet for høsten. Selvfølgelig kan det også være, at enhver kaffeplant hvor som helst producerer bønner af (signifikant) forskellig størrelse, og derefter sorteres de i størrelseskonsekvent batches (som f.eks. I denne vejledning).

Tre svar:
PabTorre
2015-10-12 22:20:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den største enkeltstående faktor i størrelsen af ​​en kaffebønne er plantens botaniske variation. Der er ingen mængde ernæring eller vækstbetingelser, der kan overvinde effekten af ​​genetik.

På dette billede fra vores have i Coffea Diversa kan du se to eksempler ekstremt.

  • På den ene side har du mokka, denne sort har den mindste bønne af allcoffee-sorter.

  • På den anden side har du Maragogype, denne sort har den største bønne af alle kaffesorter.

Der er ingen mængden af ​​gødning, som du kan give til et mokka-korn, så det endda kommer tæt på størrelsen af ​​en moden Maragogype-bønne (og viceversa).

Forskellen i størrelse mellem din blanding og peruanske kaffe skyldes sandsynligvis de botaniske sorter af bønnerne.

Mokka vs Maragogype

enter image description here

Ser ud som hvad jeg ledte efter, tak! Hvilken dejlig illustration.
@IvanKapitonov Jeg vil gerne tilføje et [diagram] (http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/56/41/15/564115e96235ee88c9052c608b5afcdb.jpg), som jeg har stødt på på et andet sted, kun til reference. Se også den ene, den visualiserer et godt sæt forskelle mellem bønner.
@MTSan Det er et godt diagram! Jeg tilføjer det til mit svar.
Dette er ikke helt sandt. Forskellige sorter foretrækker forskellige forhold. Selvom det er sandt, at der ikke er nogen betingelser, hvorunder en mokka-plante vil producere bønner af maragogypestørrelse, er der dårlige forhold, under hvilke en maragogype-plante kan producere underdimensionerede bønner meget tættere på mokka bønner. Der er også det faktum, at planter kan opdrættes selektivt for at producere store forskelle over tid. Selvom ingen planter kan slippe væk fra dens genetik, afhænger udtrykket af dens genetik udelukkende de vækstbetingelser, den får.
Suspended User
2015-10-08 21:49:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er en lang række faktorer, der kan påvirke bønnestørrelsen. Vækstbetingelserne kan naturligvis variere, og der er ofte variationer i størrelse inden for en enkelt afgrøde. Husk, at kaffe er et landbrugsprodukt. Ingen blinker, når en afgrøde af æbler eller appelsiner har en stor variation i størrelser, men mange mennesker synes at foretrække deres kaffebønner en mere ensartet størrelse. De fleste steder opnår dette med sortering, men det er til en vis grad kunstigt.

På den anden side er stegningsniveau en kontrollerbar proces, der i høj grad påvirker bønnestørrelsen. Bønner ekspanderer og bliver mindre tætte, da de ristes og mister fugt. Det er fuldt ud muligt, at den samme afgrøde af sorterede bønner (alle relativt ensartede i størrelse) vil have forskellige størrelser på grund af variation i stegtniveauet.

Tak! Hvad angår æbler (og måske appelsiner?), Er der i det mindste forskellige slags dem. Men +1 for ristning, det faldt mig ikke ind, at de bliver større, når de steger. Mine større bønner var faktisk en smule mørkere!
Undskyld, Chris, måtte trække accepten tilbage :-( Se PabTorres svar.
HedgePig
2016-06-16 10:03:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare for at tilføje endnu en variation, hvilket er lidt usædvanligt. En Monsooned Malabar er også en meget stor bønne. Dette skyldes imidlertid, at de grønne bønner, der allerede er i sæk, får lov til at "lufte" i månevindene, og de absorberer fugt og udvider sig til cirka det dobbelte af deres oprindelige størrelse og skifter også til en elfenbenfarve.

Jeg har ikke haft Monsooned Malabar i lang tid, men jeg kan ikke huske, at de udvidede meget mere i stegningen. (Luftningsprocessen resulterer i, at de ristes hurtigt, og de bevæger sig meget hurtigt fra første revne til anden revne.)

Meget interessant! Vil holde øje med det.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...