Spørgsmål:
Hvordan laver man koldt brygkoncentrat?
user3759
2017-01-23 21:18:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg nyder den glatte smag, der produceres af min Mizodashi kolde brygkande, men foretrækker varm kaffe. Selvom jeg kan fortynde det kolde bryg med varmt vand, giver det mig en temmelig svag kaffe (selvom det er en god smag).

Så det grundlæggende spørgsmål er, hvordan kan jeg skabe et koncentrat med den glatte smag af koldt bryg at jeg kan tage på arbejde og lave min egen kaffe?

Har du prøvet at brygge dit kolde bryg med mere kaffe eller mindre vand for at gøre det mere koncentreret eller blot tilsat mindre varmt vand, så det er mindre fortyndet?
Tre svar:
hoc_age
2017-01-24 00:14:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som @Shiri sagde i kommentarerne ovenfor (og håber, at jeg ikke svarer på udskæring), er de fleste opskrifter til koncentrater. Inden for grund kan du prøve at brygge med en mindre mængde vand! Sammenlign guider som Kicking Horse, Stumptown, Blue Bottle.

Efter min erfaring (undtagen problemer som jeg har haft med filtrering) at brygge et lavere volumen vand genererer meget ens resultater, når det fortyndes. Sagde den anden vej, at brygge med et højere forhold mellem kaffe :: vand og derefter fortynde, er min foretrukne måde at brygge, opbevare og forbruge.

Når det er sagt, opbevar det i et neutralt kar, der er let at rengøre (min præference er en glasbeholder med bred mund). Opbevaret i køleskabet vil det vare flere dage (måske en uge) og stadig smage okay. I en plastkande (eller deromkring) kan det 1- begynde at få dårlig smag fra beholderen og 2- inficere kanden med uaktuel kaffesmag over tid. Kaffeolier (osv.) Kan være svære at fjerne, især når det er koldt.

Nogle yderligere oplysninger er i relaterede spørgsmål om forhold og koncentration og en koncentrationstabel i dette svar.

Var ikke et svar-snipe;) Jeg er ikke en koldbrygger selv, så jeg troede ikke, jeg kunne besvare det ordentligt, men det viste sig, at forslaget var noget præcist: D
Chris Jeffries
2017-02-07 08:26:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er mit første svar, og jeg deler min egen personlige metode til at fremstille koncentrat. Håber dette hjælper!

Først: Kilde din kaffe!

Min præference er meget frisk, lys, frugtagtig blanding direkte fra et risteri eller kaffehus; en velrenommeret barista vil har et forslag til, hvilken man laver en god koldbrygging. Jeg fraråder kraftigt koldbrygging af købmandsforretningskaffe, da den resulterende smag ikke er en anstrengelse værd, selv når du køber den dyrere, mal selv-kaffe. Det er ikke frisk nok!

Malingen skal være lidt grovere end hvad der ville blive brugt til en almindelig drop kaffemaskine, og generelt vil din barista gerne male dig.

Mest vigtigt:

Brug et forhold på 1: 1, ounce kaffe :: kopper vand

Eksempler:

  • 1 ounce kaffe: 1 kop vand
  • 4 ounce kaffe: 4 kopper / 1 liter vand
  • 12 ounces kaffe: 12 kopper / 3 liter vand *
  • 16 ounces kaffe: 16 kopper / 4 liter / 1 gallon vand

* Dette er mit mest almindelige forhold; Jeg får konsekvent 11 kopper koncentrat fra 12 kopper vand. Dette resulterer i ca. 11 liter kaffe, når det blandes som anvist.

Nyttige værktøjer:

1) Stor beholder, hvor du kan brygge. Sørg for, at du kan dække beholderen for at holde forurenende stoffer ude. En kande eller karaffel med låg er ideel, og en bred mund hjælper med oprydning og fjernelse af brugt grund. Min præference er glas, men plastik kan være tilstrækkelig. Tidligere havde jeg anbefalet Bormioli Rocco lufttæt krukke i 5 liters kapacitet, men har fundet ud af, at den ikke er ideel, når man brygger med en pose.

2) En sigte, pose eller begge dele til at silke blandingen efter brygning og inden filtrering. En møtrikmælkpose er især nyttig - jeg har brugt en til at brygge, og det har gjort filtreringsprocessen meget hurtigere, renere og lettere end filtrering med en sigte alene.

3) Et fint filter til fjernelse af mindre silt fra blandingen. Et almindeligt papirkaffefilter er naturligvis det perfekte værktøj til dette trin, og du kan bruge sigten nævnt ovenfor til at understøtte den.

Trin:

Mål kaffe og vand hver for sig.

Hvis du bruger en pose til at brygge, skal du placere posen i beholderen og derefter fylde posen med kaffen.

Hvis du ' brug ikke en pose, skal du blot lægge kaffen i beholderen.

Hæld langsomt vandet over kaffen for at suge grunden helt igennem.

Luk din beholder i ca. 10 minutter for at tillade, at kaffegrundene bliver mættede.

Hvis du ikke bruger en pose, vil du bemærke alle grundene øverst i blandingen i slutningen af ​​ventetiden; hvis du bruger en taske, bemærker du sandsynligvis ingen forskel. I begge tilfælde skal du bruge en ske eller en spatel, der ikke er af metal (træ eller plastik) til at nedsænke grunden i blandingen. Hvis du bruger posen, skal du behandle den som en tepose og bare dunk den gentagne gange. Hvis du ikke bruger en pose, kan du blande kraftigt.

Tillad at brygge i 24 timer ved stuetemperatur. Med jævne mellemrum ønsker du måske at røre blandingen, da grunden kan synke til bunden, hvis du ikke bruger en pose, og vi vil maksimere kaffegrundens kontakt med vandet for at maksimere smagsekstraktionen.

Efter 24 timer, sil & filtrere kaffekorn ud.

Posemetode: - Fjern posen - Tøm jorden i skraldespanden og skyl posen - Hæld blandingen gennem papirfilteret i opbevaringsbeholderen

Sigtemetode: - Hæld blandingen langsomt gennem sigten i den mellemliggende beholder - Tøm sigten efter behov gennem processen - Hæld blandingen gennem papirfilteret i opbevaringsbeholderen

Den anstrengte blanding vil være en koncentreret bryg af naturens mest lækre nektar. Bland det resulterende koncentrat med vand i forholdet 1: 1 til servering; min præference er kølet med is, men det er også ret lækkert, hvis der tilsættes kogende vand til stuetemperaturkoncentratet.

erixoltan
2017-05-09 18:33:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er mindst fire "smagskiver", som du kan indstille for at få en stærkere smag ud af koldbryggning.

  1. Steget. En mørkere stege kan give en stærkere smag, men måske kan du ikke lide mørkere stege. Husk, at den kolde brygningsproces giver et glattere resultat, så du bliver måske glædeligt overrasket over resultaterne.
  2. Temperaturen. Du kan prøve at lægge varmere vand i din kaffe i starten eller opvarme det lige i slutningen. Dette kan ekstrahere mere smag. Det er klart, at det strider mod princippet om koldbryggning, og det kan trække nogle smagsoplevelser ud, som du ikke kan lide. Men det er værd at prøve at se, hvad du synes.
  3. Slib. En finere slibning kan trække mere smag ud, men du bliver nødt til at føre koncentratet gennem filterpapir i så fald.
  4. Forholdet mellem kaffe og vand. Brug mindre vand til mere kaffe for en stærkere smag.

Hvis du prøver alle disse ting, og det stadig er for svagt, så ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal sige!Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...