Spørgsmål:
Skal kaffe virkelig opbevares i en lufttæt beholder?
oscilatingcretin
2019-12-10 05:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg får modstridende oplysninger online om, hvorvidt kaffe skal opbevares i en lufttæt beholder. Der ser ud til at være to lejre:

  • Beholderen skal være lufttæt
  • Beholderen skal have CO2-udluftning

Selv producenter af kaffekapsler synes at være i modstrid med hinanden. Tag for eksempel følgende to produkter, som jeg begge ejer. Den første er lufttæt med en stærk vakuumforsegling, mens den anden har en åbning i låget, der tager den samme type CO2-filter, som du ser i kommercielle kaffeposer (faktisk vil jeg rive dem ud af poserne og bruge dem med denne beholder, da de normalt er af samme type som dem, der oprindeligt leveres sammen med den).

Så hvad er det endelige svar på den rigtige måde at opbevare kaffe på, specielt hele bønner i dette tilfælde? Hvad er konsekvenserne af CO2-ophobning i beholderen, hvis du åbner beholderen flere gange om dagen? Er CO2-filteret på en kaffekapsel til hjemmet kun en gimmick, der kun tjener et formål på kaffeposer, der sidder på en hylde forseglet i flere dage eller uger i træk?

enter image description here

enter image description here

To svar:
Emil Ingerslev
2019-12-14 01:16:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sådan opbevares kaffebønner er et meget opfattet område. Afgasning af CO2 fra kaffebønner er vigtigst lige efter at kaffen er ristet, da den frigiver meget der og derefter gradvist frigør mindre og mindre i løbet af dage og uger. Hvis bønner ikke kan frigive CO2, vil der være en opbygning, og da CO2 smager surt, så påvirker det kaffesmagen.

Kaffe bør generelt ikke opbevares for længe, ​​efter at den er ristet, da det også vil påvirke smagen negativt. Opbevaring mørk, tør og lufttæt vil muligvis holde den frisk lidt længere, men det bedste er efter min mening 1 uge efter stegt og før 4 uger efter stegt.

Prøv at tilføje referencer for at understøtte dit svar.
Er det ikke en af ​​grundene til, at kaffebeholdere skal være lufttætte, den enkle kendsgerning, at ristet, malet kaffe er yderst hygroskopisk (dvs. ivrig efter at absorbere fugt), og hvis den efterlades åben i luften, bliver den "lezaza" (den bliver sej i stedet for porøs og crunchy), som vil hæmme udvindingen af ​​dens smag - alt i alt giver en svag kaffe. Selvom jeg ikke har nogen idé om effekten af ​​denne metamorfose på koffeinekstraktionen under brygning
Hvad hvis du fryser den ristede kaffe i nogle uger, inden du begynder at bruge den?
user8343
2019-12-29 06:13:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogen sendte en smagstest online med flere af de populære opbevaringsbeholdere. Efter en uges opbevaring slog frosne bønner i en lufttæt pose dem alle med en betydelig margin.

Det stemmer også overens med min personlige erfaring. Frys bønner, så snart de åbnes (eller hvis du rister din egen, ristes). Lad dem ikke engang afgase på hjemmebagt. Når du tø dem senere, afgas de, som om de var blevet friskbrændt og smager næsten lige så friske. Jeg hentede først teknikken fra Café Vivace i Seattle - tilbage da Schomer var den regerende myndighed.

Jeg har ikke linket til beholderens smagstest, men du skulle være i stand til at finde den med en lidt surfing.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...