Spørgsmål:
Skal jeg presse kaffen ned i min espressomaskine?
Pavel Janicek
2016-04-10 19:38:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forleden så jeg et interview med en prisvindende barista om, hvordan han forberedte den prisvindende kop kaffe.

Da han satte kaffen i kaffekurven, brugte han også en slags stempel og sagde, at det bedste tryk at anvende er 22,5 kg, når han presses på kaffen.

Nå, jeg gjorde ikke noget lignende indtil da. Da jeg prøvede (fordi den prisvindende barista gør det), kunne min espressomaskine ikke håndtere den mængde kaffe, jeg satte i der, og i stedet for en kaffestrøm producerede kaffedråber.

Nu, til spørgsmålet - min hjemme-espressomaskine (Kenwood Kmix) skal klare 16 bar tryk, men er langt væk fra professionel enhed.

Skal man lægge pres, når man fylder kaffe til espressomaskine? stærk>

Og hvis ja, hvor meget?

To svar:
DCTLib
2016-04-11 00:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Processen med at komprimere kaffepulveret i et portafilter i en espressomaskine, før man trækker billedet, kaldes tamping . Der er en masse information tilgængelig på nettet, der forklarer, hvordan det gøres korrekt, f.eks. her.

Tamping er en vigtig del af at gøre en god espresso shot, så ja, du skal trykke på kaffen i portafilteret.

Årsagen til komprimering af kaffepulveret er at lade pumpen opbygge det nødvendige tryk for at brygge espresso korrekt. Hvis du ikke tamper det, er der typisk ikke tilstrækkelig modstand, og vandet styrter gennem portafilteret for hurtigt, hvilket resulterer i underekstraktion af kaffepulveret (og dermed suboptimal smag). Desuden forhindrer en god tamp kanalisering , hvor vandet ikke strømmer godt fordelt gennem kaffepulveret.

Hvis kaffen drypper for langsomt, når du tamper, et par ting kan prøves:

  • Tamp med mindre kraft. Det korrekte tryk afhænger af kaffepulveret, portafilterets diameter osv. - så 22,5 kg er måske ikke rigtigt for din kombination af maskine og pulver.
  • Mal din kaffe mindre fin - dette vil sænke modstanden.
  • Skift dine bønner. Efter min erfaring forårsager lettere stege mere modstand.

Valgmuligheder to og tre er kun angivet for fuldstændighedens skyld - normalt er manipulationskraften tilpasset de andre variabler og ikke den anden vej rundt om. En god espresso-selvstudie skal give dig et udgangspunkt for, hvordan du finder den korrekte stampekraft og slib grovhedsniveauet til din kombination af bønner og maskine. Hvis du ejer en espressomaskine og aldrig har hørt om stamping, kan du alligevel gerne læse en.

dette svar er desværre ikke korrekt. stampetrykket er ret fast og ikke meget vigtigt over et bestemt minimum. flowhastighed (og smag) justeres via formaling og dosis. et langsomt dryp er enten en for fin slibning eller en dosis for høj.
MTSan
2016-04-11 19:50:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stampning er selvfølgelig et af de vigtigste trin i espressobrygging. Alligevel virker 22,5 kgf lidt ekstrem for mig. Jeg har brugt den samme Kenwood k.mix-maskine, et par kgf ville gøre en god espresso ifølge min erfaring. (Faktisk kan du ikke anvende 22,5 kgf med den originale plastikafbrydelse, der leveres sammen med maskinen, selvom du vil.)

Desuden skal lodret stampning ifølge (Illy, 2005) højst 20 kgf.


[1] Illy, R. Viani (red.), Espresso kaffe: kvalitetsvidenskaben, 2.dn. (Elsevier Academic Press, London, 2005).

Jeg har en Espro fjederbelastet manipulation. Det er indstillet til 30 kg.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...